Monday, October 31, 2016

Kenapa korang kena YAKIN dengan SHAKLEE??

Masih tak yakin dengan produk yang melambak di pasaran?

Macam mana kita nak pastikan produk yang kita ambil, SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM? Supaya ianya bukan sahaja selamat dan berkesan pada kita sebagai pengguna, tapi juga selamat pada alam sekitar.

Kenapa korang kena YAKIN dengan SHAKLEE??

Sebab Shaklee memegang motto “Always Green, Always Safe, Always Work”. Visi dan misi Shaklee yang sanggup melaburkan puluhan juta dollar hanya untuk membuat kajian dan penyelidikan untuk setiap produk yang dikeluarkan. Selaras pula dengan objektif pengerusi Shaklee,  Mr. Roger Barnett, yang sentiasa inginkan persekitaran yang selamat dan sihat untuk anak-anak dan keluarga.

SENTIASA SELAMAT

Standard keselamatan Shaklee yang tinggi tidak terhingga. Sebab itu puluhan juta dollar dikeluarkan setahun untuk mencapai piawaiannya.

- Lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun
- 23,000 ujian ketulenan dan keselamatan
- 80,000 ujian potensi dan kualiti
- TANPA bahan tiruan
- TANPA bahan kimia berbahaya

Shaklee juga menjalankan 350 ujian bagi setiap bahan:

- 193 ujian racun perosak
- 73 ujian racun tumbuhan
- 56 ujian racun kulat
- 57 ujian pelarut kimia
dan selebihnya ujian Logam Berat seperti Plumbum, Cadmium, Arsenic dan Mercury

Ini bermakna Shaklee benar-benar ingin memastikan yang kandungan bahan-bahannya bukan sahaja organik malah semulajadi.




SENTIASA BERKESAN

Kajian penyelidikan - lebih 100 penerbitan saintifik

Terbukti secara klinikal - Shaklee menjalankan Landmark Study pada setiap produknya dan pengamalnya

Shaklee adalah 1 brand di dunia yang berani di uji kehebatan vitamin mereka berbanding brand lain. Dr Glady Blocks mengiktiraf, hanya Shaklee sahaja yang layak kerana kualiti dan juga beberapa kajian klinikal yang dilakukan terhadap vitamin Shaklee.




SENTIASA MESRA ALAM

Shaklee adalah perintis dalam biodegradasi pembersih yang tidak bertoksik. Pembersih yang sangat neutral tanpa bahan kimia yang berbahaya. Semulajadi. Bukan sahaja selamat pada pengguna terutama pengguna yang memiliki kulit sensitif, malah ianya sangat mesra alam sekitar. Tanpa penggunaan bahan kimia pasti alm sekitar kita juga akan selamat dan tidak terancam.

Shaklee juga adalah syarikat pertama yang diiktiraf sebagai iklim neutral.



Masih tak yakin..??

Korang boleh search tentang 100 YEARS INNOVATION OF SHAKLEE. Banyak info bermanfaat yang boleh di dapati. Kemudian, korang judge la sendiri, k.. πŸ˜‰πŸ˜‰

♡iK♡
08.2608740

Friday, October 28, 2016

KENAPA VITAMIN E SHAKLEE TERBAIK??

❤ Sumber semulajadi yang terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate.

❤ Mengandungi 10 mg Selenium
❤ Lengkap sekali dengan Grape seed extract !


********************************

Apa Kelebihan Grape Seed Extract??

Mengikut kajian saintifik grape seed extract terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika diamalkan secara konsisten.

Kelebihan lain:-

✔ Menguatkan system imun badan
✔ Menurunkan paras kolestrol
✔ Menghalang pembentukan darah beku
✔ Melegakan masalah berpunca daripada urat timbul
✔ Merencat pembengkakan dan keradangan.
✔ Melambatkan penuaan
✔ Grape seed extract mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol

Grape seed extract ini juga mengandungi OPC (Oligomeric Proanthi Cyanidin-sejenis fitonutien tulen) yang membantu kulit lebih elastik seterusnya membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi. OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. OPC amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.

OPC juga bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.


Antara fungsi Vitamin E


Kelebihan grape seed extract juga turut termuat di dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya. Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur. Alhamdulillah ")

♡iK♡
018.2608740


Tuesday, October 25, 2016

Bagaimana ESP membantu pesakit GASTRIK??

ESP ini yang kaya dengan kacang soya terpilihnya, bersifat alkali dan mampu membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi. Malah, ESP ini juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita mula 'bekerja' apabila wujudnya unsur protein dalam perut. Selain itu, nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.

ESP adalah sumber protein yang lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dibina oleh tubuh badan dan harus didapatkan daripada pemakanan kita.

Badan kita ni tak mampu hasilkan sendiri asid amino perlu tu. Padahal tubuh kita sangat-sangat memerlukan asid amino untuk regulate proses metabolisma yang penting untuk kesihatan badan. Selain tu, asid amino adalah sumber tenaga dan dapat membentuk tisu-tisu badan, organ, otot, kulit dan rambut.

Kalau badan tak cukup asid amino, badan kita akan ambil dari sumber protein yang ada dalam badan dan ini bole menyebabkan kerosakan otot dan tisu-tisu yang lain. Sebab tu pentingnya ada asid amino dalam protein kita. Kalau asid amino tak ada, tak guna jugak kita minum protien. Samalah seperti kita tak consume apa-apa.

Protein daripada pemakanan pula boleh termusnah akibat pemanasan. Apabila protein dipanaskan, Lysine, sejenis asid amino perlu yang penting kepada tubuh, akan hilang. Apa yang akan berlaku adalah perubahan di dalam rantaian asid amino dan perubahan ini akan mengurangkan kandungan nilai pemakanan yang boleh didapati pada semua asid amino perlu. Ini akan menyebabkan zat-zat tidak boleh diserap oleh tubuh.

Sebagai contoh glutamin. Glutamin penting dalam membantu mencegah penyakit radang pada sendi (artritis) kerosakan protein melalui memasak menyebabkan berlakunya pembaziran zat. Kesannya ialah seseorang itu perlu memakan makanan yang lebih banyak untuk mendapatkan asid amino yang diperlukan. Keadaan ini akan membawa kesan kepada jangka masa panjang terhadap pembentukan gejala penyakit.

Di bawah ini adalah antara testmoni ESP dan pesakit Gastrik:









Semoga bermanfaat.. 😊😊

♡iK♡
018.2608740



Saturday, October 22, 2016

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

Ini adalah antara kelebihan Omega Guard Shaklee berbanding dengn Omega 3 brand lain.

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.




Nak info lanjut/order, hubungi:

♡iK♡
018.2608740



Thursday, October 20, 2016

ALFALFA COMPLEX

Alfalfa ni memang spesies taugeh.. nampak halus je gitu. Tapi khasiatnya sangat-sangat banyak.

Korang tau tak?

Akar Alfalfa ni boleh menembusi bumi sedalam 20 kaki untuk menyerap segala khasiat dan mineral dalam bumi. Sungguh indah ciptaan Allah..

Alfalfa complex ni antara signature produk Shaklee tau.




ANTARA KEISTISMEWAAN DAN CIRI-CIRI ALFALFA SHAKLEE:

1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7. Membersihkan hati
8. Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang.


Antara kebaikan dan manfaat Alfalfa Shaklee adalah:

1. Ianya kaya dengan vitamin dan mineral. Alfalfa Shaklee mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Ia juga mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.
2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.
3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah.


20 MANFAAT ALFALFA KEPADA KESIHATAN:

1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Terbaikkan Alfalfa Complex ni..? So, tak payah lah susah-susah nak cari tauge ni kat mana-mana. Sebab Shaklee dah sediakan Alfalfa Complex yang terbaik dari ladang. Cuma telan beberapa biji je sehari.. Hasilnya, memang awesome!!

Hubungi saya untuk info lanjut, k.. πŸ˜‰πŸ˜‰

♡iK♡
018.2608740

#SIDproShakleeKlang
#ShiningStars



Tuesday, October 18, 2016

Stress cegah sebelum parah

Teringat chat antara saya dan prospek melalui whatsapp last week..

Prospek: Hakak.. ada jual ubat penenang ke..?

Hakak: 😨😨😨 Dik.. hakak bukan doktor jual ubat.. ubat penenang ni kat hospital jiwa je banyak. Kalau tak pun kat klinik hewan.. Itupun bukan untuk dijual.. hakak jual vitamin je dik.

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Aduhai.. Memang macam-macam kerenah pelanggan. Tapi kita kena lah sabar melayan mereka dan cuba sedaya mungkin untuk bantu mereka menyelesaikan masalah yang ada. Itu lah beza antara SID Pro dan SID atas angin ni. Bagi saya, saya bukan mementingkan keuntungan semata-mata. Niat saya, biarlah bisnes yang saya jalankan ini dapat membantu saya dan keluarga saya juga membantu customer-customer saya yang memerlukan bantuan. In sya Allah, dengan niat yang baik ni, semuanya akan mendapat keredhaan Allah swt.

Untuk stress, biasanya yang pertama saya akan suggest pada mereka ialah B Complex.

Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stress?

B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1,  Vitamin B2,  Vitamin B3,  Vitamin B5,  Vitamin B6,  Vitamin B12, Asid Folik dan 100% Biotin.

Vitamin B1: mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

Vitamin B2: mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

Vitamin B3: mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

Vitamin B5: mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang

Vitamin B6: penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya

Vitamin B12: meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual
Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

Asid Folik: kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya

Wallahua'lam. Semoga Allah memberi izin sembuh. Kita hanya berikhtiar, kan.. 😊😊

♡iK♡
018.2608740

Monday, October 17, 2016

OMEGA GUARD MENINGKATKAN GREY MATTER DALAM OTAK



Apakah Grey Matter Dalam Otak Dan Fungsinya??

Grey matter ini berbeza dengan white matter dalam otak. Grey matter adalah satu komponen penting dalam sistem saraf pusat.

Grey matter ni sangat penting kerana ia mengandungi banyak sel neuron. Sel neuron secara ringkasnya adalah berfungsi sebagai penghantar maklumat kepada sel saraf lain. Jadi, lebih banyak neuron, lebih banyak maklumat dihantar.

Lebih banyak grey matter maka lebih banyak maklumat dihantar maka inilah yang boleh mengaitkan dengan kecerdasan otak terutama untuk anak-anak kita.

Grey matter ini melibatkan keupayaan melihat, mendengar, ingatan, emosi, pertuturan, decision making dan juga self control. Boleh nampak kan betapa pentingnya kita merangsang grey matter ini.

~ omega guard boleh meningkatkan grey matter dalam otak.

Beri anak anda yang terbaik..!!

#OmegaPromo

♡iK♡
018.2608740

Sunday, October 16, 2016

OMEGA 3 BUKAN HANYA UNTUK OTAK

KORANG TAU TAK..??

Omega 3 bukan hanya untuk otak tetapi untuk:

- peredaran darah
- kolesterol
- sendi yang fleksibel
- kulit jadi lembab & halus
- melambatkan kedutan
- elakkan mata kering
- penglihatan yang jelas
- kecergasan minda

Tapiii ada orang kata, ala amik dari makanan pun boleh juga seperti salmon ke..

Ye, memang la boleh. TAPI ikan laut dalam ini berisiko dengan pencemaran merkuri dan plumbum.

Sebab itulah macam salmon, kita tak digalakkan makan selalu. Ikan laut ada kandungan logam berat.

Sapa nak tanggung dik nonnnnn.. πŸ˜‰πŸ˜‰

Pm/w.app hakak rekemen yang terbaik.. ada #landmarkstudy lagi uollss..

♡iK♡
018.2608740


Saturday, October 8, 2016

Cita-cita dan Impian hanya dengan SPM

Cita-cita masa kat sekolah rendah nak jadi Polis.. kenapa aku pilih polis pun aku tak ingat. Mungkin sebab uniform dia kut.. Nampak segak je.. Ke pasal aku nampak abam-abam polis masa tu hensem-hensem.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tapi bila sekolah menengah dah berubah pulak cita-cita aku. Dah tak ingat dah nak jadi apa masa tu. Pendirian tak tetap betul..

Orang kata nak kerja hebat kena lah belajar sampai menara gading. Tapi aku sampai SPM je.. boleh ke jadi hebat..??

Sapa kata tak boleh..? Orang meniaga tu, ada yang buta huruf pun. Tapi boleh gak berjaya.. ada yang jadi jutawan lagi macam Andreas Panayiotou, salah seorang jutawan terkaya di Britain. Asalkan ada ilmu perniagaan. Tak semestinya ilmu tu dapat kat sekolah je. Boleh je dapat dari orang-orang yang sudi nak mengajar. Yang penting kita sendiri yang nak belajar.

Mungkin darah meniaga tu dah memang mengalir dalam badan aku. Ibu ayah aku memang meniaga punya orang. Diorang meniaga pasar malam je. Tapi aku je tak tau nak bisnes apa. Modal pun takde.. hurmmmm..

Sampailah aku jumpa Shaklee ni. Bermula dengan makan sendiri je. Lepas dah yakin dengan produk, baru yakin nak promote kat orang.. bila dah rasa selesa baru timbul minat nak bisnes. Bila niat dah betul, amalan dah stabil, ilmu dah penuh baru lah boleh rasa kenikmatannya berbisnes ni. Dari bonus 2 angka sampai 4 angka. Alhamdulillah dah merasa.. Nak lebih kena usaha lebih.. Bukan bila dah dapat 4 angka tu kita goyang kaki je.. No No No.. ini bukan skim cepat kaya. Ini bisnes patuh syariah. Sapa usaha lebih dia dapat lebih, sapa malas tido je la ye. Matilanakkkk..! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Nampak.. nampak..? Hebat tak..? Tak kisah la apa pandangan korang. Tapi bagi aku, yang lebih tau apa yang aku lalui, aku pun tak sangka dengan apa yang aku dah achieved sekarang. Sekurang-kurangnya, walaupun aku cuma ada SPM je, aku dah ada aset sendiri. Takyah la citer. Nanti orang kata riak pulak kan..

♡iK♡

#ptsconfession
#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars
#SIDproShakleeKlang


Friday, October 7, 2016

RESVERATROL DALAM RED WINE DAN VIVIX

Istilah French Paradox mula popular sejak awal 1990-an. Ianya merujuk pada pertentangan antara tingginya pengambilan lemak tepu dengan rendahnya jumlah penderita penyakit koroner jantung di Perancis. Setelah dikaji secara mendalam, mereka mendapati bahawa penyebabnya adalah orang-orang di Perancis adalah pengamal wine yang tinggi, terutama red wine.

Kenapa RED WINE??

Ini adalah kerana kandungan resveratrol dalam red wine telah diketahui baik untuk kesihatan jantung, sejak dulu lagi. Beberapa penelitian telah menunjukkan bahawa resveratrol dapat mengurangi risiko inflamasi dan pembekuan darah, juga mencegah obesiti dan diabetes yang mana semuanya adalah punca kearah penyakit jantung. (Sumber: DetikFood)

Apa itu RESVERATROL?

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang banyak terdapat di dalam buah anggur dan paling banyak terdapat pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.



Antioksidan sangat penting untuk mengelakkan sel badan daripada "berkarat". Namun, kandungannya lebih tinggi pada wine dibandingkan dari buah itu sendiri mahupun jusnya. Ini adalah disebabkan beberapa aspek pembuatan wine dapat mengubah kandungan piceid menjadi resveratrol. Red wine mengandungi resveratrol lebih banyak dibanding white wine, kerana red wine diperam/ditapai dengan kulit anggur lebih lama berbanding white wine.

But anyway, Wine adalah HARAM di sisi Islam. Sebab ianya telah ditambah aditif/alkohol yang boleh menyebabkan kepala berat. Senang cerita memabukkan la kan. Selain dari itu, wine juga ditambah dengan sulphit/belerang bagi mengelakkan wine menjadi busuk. Korang rasa..?

So, macam mana nak dapatkan Resveratrol yang HALAL, sihat dan bermutu..?

Makanlah VIVIX Shaklee.. Vivix mengandungi 10 kali ganda resveratrol dari produk kesihatan resveratrol yang lain dan berganda-ganda lebih berkhasiat dari red wine. Ini kerana selain anggur muscadine, ia turut mengandungi tumbuhan yang juga tinggi kandungan resveratrol yang dikenali dengan nama polyganum cuspidatum. Yang paling penting ianya sihat, terjamin dan Halal.

♡iK♡

#SIDproShakleeKlang
#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars
#Vivix

Thursday, October 6, 2016

Bagaimana Mealshakes membantu masalah sembelit kanak-kanak?

Teringat dulu pernah seorang anak jagaan ibu saya mengalami sembelit. Bila nak poopoo je mesti dia menangis.. kesian sangat tengok. Bila tanya pada ibunya, katanya memang macam tu. Dan untuk membantu dia poopoo ibunya akan membantu dia dengan cara dia sendiri. Sekarang budak tu ibu dia yang jaga sendiri. Tak tau la apa perkembangannya.

Antara penyebab utama kanak-kanak sembelit:

1. Kurang minum air masak
2. Kurang makan sayur/buah (fiber)
3. Susu Tidak Sesuai

Dalam Mealshakes ada 8 vitamin B yang lengkap. Setiap satu ada fungsi yang tersendiri seperti melancarkan perjalanan darah, mengurangkan tekanan dan sebagainya.

Meal shakes juga mengandungi sodium dan magnesium.

Bagaimana magnesium membantu masalah sembelit?

Magnesium ini membantu menenangkan otot usus yang boleh melancarkan pembuangan. Magnesium juga membantu meningkatkan jumlah air dalam kolon yang boleh melembutkan najis seterusnya memudahkan pembuangan.

Istimewanya dalam Mealshakes ada kandungan fiber yang membantu penghadaman dan mengelakkan sembelit. Takdelah lagi anak kena meneran bila di tandas. Memang smooth je pembuangan mereka..

Senang hati mommy bila anak-anak bebas sembelit.

Jangan abaikan anak-anak yang sembelit tau. Kesian kat mereka. Kalau dewasa kena buasir pun menangis kan.. apatah lagi kanak-kanak.

Jangan lupa ikhtiarkan dengan Mealshakes ni, k. Selain untuk sembelit, Mealshakes ni adalah Multivitamin lengkap yang bagus untuk penjagaan kesihatan badan, minda, mata dan tumbesaran kanak-kanak.

Pm/w.app untuk maklumat lanjut ya.. saya sedia membantu.. πŸ˜‰πŸ˜‰

♡iK♡
018.2608740

#SIDproShakleeKlang
#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.




4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Nak info lanjut/order, w.app

iK♡018.2608740

KEISTIMEWAAN NUTRIWHITE




KEISTIMEWAAN NUTRIWHITE

1- Dibuat khas oleh saintis Jepun untuk kulit orang Asia.
2- Diperkaya dengan 16 jenis tumbuh-tumbuhan terbaik dari 16 buah negara.
3- Sesuai untuk jenis kulit combination (oily&kering)
4- Sesuai untuk semua umur



Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:

1. Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
2. Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
3. Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
4. Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
5. Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
6. Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap
7. Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
8. Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
9. Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan
10. Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
11. Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
12. Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan
13. Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
14. Marshmallow - melembapkan dengan tanin
15. Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
16. Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan

Pm/w.app untuk info lanjut.

♡iK♡
018.2608740

#SIDproShakleeKlang
#ShiningStars
#WahMillionaire
#NutriWhiteShaklee

Wednesday, October 5, 2016

PELBAGAI MANFAAT OMEGA GUARD

Pelbagai manfaat Omega (minyak ikan) ni antaranya:

🌸 untuk KANAK-KANAK hanya bagi 1 biji sehari untuk maksimumkan fungsi otak kerana ia mengandungi DHA yang sangat bagus untuk otak cerdik dan pintar. Sangat bermanfaat untuk anak-anak yang sedang belajar.

🌸 untuk IBU HAMIL - adanya bekalan DHA bagi manfaat pada bayi yang dikandung. Semasa hamil perkembangan otak bayi adalah sangat pesat dan perlukan banyak DHA dan EPA.

🌸 untuk yang INGIN BERDIET. Omega akan meningkatkan paras leptin utk merangsang metabolisma. Bila metabolisma meningkat, makanan yang dimakan akan cepat ditukar kepada kalori.

🌸 utk bantu MASALAH ASMA. Bagi yang ada asma, Omega Guard sangat berkesan untuk halang inflammation di mana penyebab kepada asma iaitu radang pada tiub bronkial.

🌸 bagi INDIVIDU yang ada masalah kolesterol tinggi, sangat rekemen Omega untuk bantu menurunkan paras kolesterol jahat. Kolesterol jahat dibuang dan kolesterol baik ditingkatkan.



Semua golongan bermula dari usia satu tahun ke atas boleh dapat manfaat darinya. Kerana ia umpama cecair emas, diekstrak dari ikan segar laut dalam yang 100% dijamin tidak tercemar.

Omega Guard menjalani 3 kali proses penyulingan utk bebas dari merkuri dan bahan bahaya dari ikan laut dalam. Ianya sangat natural dan bergred farmasi. Omega dihasilkan dari ekstrak dari ikan, bukan dari hati ikan yang bertoksik dan ianya 3x lebih tumpat dari minyak hati ikan.

Bukan sahaja isi kandungannya, malah botol Omega Guard Shaklee juga mempunyai keistimewaannya tersendiri:

✅soy based ink - dakwat yang digunakan pada botol adalah berasaskan soya
✅bottle bpa free - botolnya adalah bebas BPA

Pilihan di tangan anda.. Mahu yang baik atau Yang Terbaik.

Saya dan keluarga pilih Omega Guard Shaklee. Pastinya yang terbaik!!

♡iK♡
018.2608740

#SIDproShakleeKlang
#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars
#OmegaPromo

Monday, October 3, 2016

[MACAM MANA VIVIX MEMBANTU OVUM WANITA SIHAT & BERTENAGA?]

Setiap hari, sel kita di serang oleh radikal bebas yang boleh mengganggu struktur DNA sel. Kajian membuktikan ramuan yang terdapat dalam Vivix boleh melindungi dan membaiki DNA sel.

Sel yang sihat mempunyai PENJANA TENAGA yang mencukupi. Sama juga didalam sel ovum dan sperma. Namun, apabila kita semakin tua, PENJANA TENAGA ini semakin kurang. Dalam kajian makmal, ramuan utama dalam Vivix menunjukkan kemampuan untuk meningkatkan penghasilan tenaga pada peringkat sel.

Vivix membantu rahim lebih sihat.

Bagi yang ingin mengandung, Vivix membantu memberi tenaga pada sel dan membolehkan ia split dengan lebih baik. Jadi, peluang hamil lebih tinggi.

4 RAMUAN UTAMA VIVIX:-

1. Polygonum Cuspidatum - fungsinya adalah memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

2. Anggur Muscadine - anggur ni adalah anggur yang mempunyai kuasa antioksidan tertinggi di kalangan anggur-anggur di dunia. Kuasa antioksidannya 40 kali ganda dari anggur biasa. (kalau beli kat US, harga 1 gugus anggur Muscadine ni adalah $70USD tau). Kulit anggur ni terkandung Polifenol yang sangat tinggi. Polifenol ni lah agen pemangkin kepada Resvestrol untuk menjadi 10 kali ganda lebih hebat dari Resvestrol biasa.

3. Elderberi Eropahd - Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

4. Lobak ungu - Sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

** Beli 2 botol Vivix sekarang dan dapatkan:
1. Keahlian percuma (bernilai RM69)
2. Sebotol Sustained Release Vita-C (bernilai RM92.50)
Promosi sehingga 15 October sahaja.**



♡iK♡
018.2608740

#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars

Sunday, October 2, 2016

Fungsi grey matter dalam otak.

Nak share sikit kebaikan Omega Guard (fish oil) kepada anak-anak..

Apa fungsi grey matter dalam otak?? Biasanya org nak kan grey matter ni lebih. Sebab apa agaknya?

Grey matter ini melibatkan keupayaan melihat, mendengar, ingatan, emosi, pertuturan, decision making dan juga self control. Boleh nampak kan betapa pentingnya kita merangsang grey matter ini.

Kalau dalam iklan susu tu mesti diorang iklan apabila sel2 otak berhubung kan? Larislah susu tu kalau ada dha lebih ni. Sebab tu la susu tepung yang ada tinggi dha mahal. Sebab tu bila ambil dha dikatakan budak cerdik!

Dalam omega ni ada dha yang cukup untuk otak. Omega ni boleh meningkatkan grey matter dalam otak.

Apa yang kita hendak adalah apabila sel2 otak berhubung kanak2 akan jadi cerdik. So, bila banyak grey matter, lebih banyak maklumat akan dihantar ke otak.

Maka dari beli susu tepung mahal baiklah kita bagi omega ni yg terang2 bagus. ramai yang kalau tahu fungsi omega untuk otak pasti takkan miss nak bagi kat anak.

Tak ramai orang tahu pasal grey matter ni. Tapi dalam youtube ada tunjuk yang bila amik omega, grey matter dalam otak dia akan bertambah..

Sekadar info:
πŸ‘‰Susu E: 25mg
πŸ‘‰Susu D: 9.2mg
πŸ‘‰Susu F: 5.3mg
πŸ‘‰Susu N: 9.9
πŸ‘‰Susu DL: 16mg

❤Omega 360mg

Pengalaman memberi anak-anak sendiri amalkan Omega Guard ni. IQ mereka, alhamdulillah sangat mengagumkan. Yang kecik ni pun petah berkata-kata seawal umur setahun.. Sampai orang tak percaya bila saya beritahu umur sebenarnya.

Sebab tu saya dan keluarga menjadi pengamal tegar Omega Guard. Tak pandang yang lain dah..

Tak percaya, cubalah sendiri. Pasti jatuh cinta dengannya.

♡iK♡
018.2608740

#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars