Sunday, October 2, 2016

Fungsi grey matter dalam otak.

Nak share sikit kebaikan Omega Guard (fish oil) kepada anak-anak..

Apa fungsi grey matter dalam otak?? Biasanya org nak kan grey matter ni lebih. Sebab apa agaknya?

Grey matter ini melibatkan keupayaan melihat, mendengar, ingatan, emosi, pertuturan, decision making dan juga self control. Boleh nampak kan betapa pentingnya kita merangsang grey matter ini.

Kalau dalam iklan susu tu mesti diorang iklan apabila sel2 otak berhubung kan? Larislah susu tu kalau ada dha lebih ni. Sebab tu la susu tepung yang ada tinggi dha mahal. Sebab tu bila ambil dha dikatakan budak cerdik!

Dalam omega ni ada dha yang cukup untuk otak. Omega ni boleh meningkatkan grey matter dalam otak.

Apa yang kita hendak adalah apabila sel2 otak berhubung kanak2 akan jadi cerdik. So, bila banyak grey matter, lebih banyak maklumat akan dihantar ke otak.

Maka dari beli susu tepung mahal baiklah kita bagi omega ni yg terang2 bagus. ramai yang kalau tahu fungsi omega untuk otak pasti takkan miss nak bagi kat anak.

Tak ramai orang tahu pasal grey matter ni. Tapi dalam youtube ada tunjuk yang bila amik omega, grey matter dalam otak dia akan bertambah..

Sekadar info:
👉Susu E: 25mg
👉Susu D: 9.2mg
👉Susu F: 5.3mg
👉Susu N: 9.9
👉Susu DL: 16mg

❤Omega 360mg

Pengalaman memberi anak-anak sendiri amalkan Omega Guard ni. IQ mereka, alhamdulillah sangat mengagumkan. Yang kecik ni pun petah berkata-kata seawal umur setahun.. Sampai orang tak percaya bila saya beritahu umur sebenarnya.

Sebab tu saya dan keluarga menjadi pengamal tegar Omega Guard. Tak pandang yang lain dah..

Tak percaya, cubalah sendiri. Pasti jatuh cinta dengannya.

♡iK♡
018.2608740

#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars