Thursday, October 6, 2016

Bagaimana Mealshakes membantu masalah sembelit kanak-kanak?

Teringat dulu pernah seorang anak jagaan ibu saya mengalami sembelit. Bila nak poopoo je mesti dia menangis.. kesian sangat tengok. Bila tanya pada ibunya, katanya memang macam tu. Dan untuk membantu dia poopoo ibunya akan membantu dia dengan cara dia sendiri. Sekarang budak tu ibu dia yang jaga sendiri. Tak tau la apa perkembangannya.

Antara penyebab utama kanak-kanak sembelit:

1. Kurang minum air masak
2. Kurang makan sayur/buah (fiber)
3. Susu Tidak Sesuai

Dalam Mealshakes ada 8 vitamin B yang lengkap. Setiap satu ada fungsi yang tersendiri seperti melancarkan perjalanan darah, mengurangkan tekanan dan sebagainya.

Meal shakes juga mengandungi sodium dan magnesium.

Bagaimana magnesium membantu masalah sembelit?

Magnesium ini membantu menenangkan otot usus yang boleh melancarkan pembuangan. Magnesium juga membantu meningkatkan jumlah air dalam kolon yang boleh melembutkan najis seterusnya memudahkan pembuangan.

Istimewanya dalam Mealshakes ada kandungan fiber yang membantu penghadaman dan mengelakkan sembelit. Takdelah lagi anak kena meneran bila di tandas. Memang smooth je pembuangan mereka..

Senang hati mommy bila anak-anak bebas sembelit.

Jangan abaikan anak-anak yang sembelit tau. Kesian kat mereka. Kalau dewasa kena buasir pun menangis kan.. apatah lagi kanak-kanak.

Jangan lupa ikhtiarkan dengan Mealshakes ni, k. Selain untuk sembelit, Mealshakes ni adalah Multivitamin lengkap yang bagus untuk penjagaan kesihatan badan, minda, mata dan tumbesaran kanak-kanak.

Pm/w.app untuk maklumat lanjut ya.. saya sedia membantu.. 😉😉

♡iK♡
018.2608740

#SIDproShakleeKlang
#TsunamiShaklee
#Hunt2Shaklee
#ShiningStars