Wednesday, August 24, 2016

SET IBU HAMIL AWESOME!!

Ibu hamil lebih-lebih lagi pada supermom yang berkerjaya memang perlu ambil makanan tambahan/supplement ni. Ianya sangat-sangat membantu mereka untuk lebih bertenaga dalam menempuh tugasan harian. Ibu-ibu yang selalu lemah dan tak bermaya ketika hamil juga sangat digalakkan untuk mengambil supplement ni. Kalau ibu asyik lemah je, macam mana agaknya keadaan baby kat dalam kandungan kan. So, kesihatan ibu perlu dijaga dulu untuk memastikan kesihatan baby terpelihara dalam perut ibu.Ini adalah supplement/vitamin yang dicadangkan..

[Trimester Pertama]

1. Vitalea – Multivitamin yang tebaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah. Ibu-ibu yg mengambil Vita-lea, tidak perlu lagi mengambil Obimin ya.

2. B-Complex – Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.

3. Vitamin C – Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4. Ostematrix – Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Pengambilan Ostematrix juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas-kebas atau cramp bagi ibu.

5. ESP – Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.

[Trimester Kedua dan Ketiga]

Amalkan semua yang di atas, dan tambah:

6. Omega Guard – Mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.

Set hamil ni bukan sahaja bermanfaat untuk kesihatan ibu. Ianya turut memberi manfaat kepada baby. Ibu sihat baby riang..

Jom order.. 😉😉

Pm/w.app untuk info lanjut.

♡iK♡
018.2608740
018.2608740
018.2608740

#sidproshakleeklang
#tsunamishaklee
#hunt2shaklee
#sethamilshaklee
#wahmillionaire