Tuesday, November 18, 2014

Jari jemari kreatif - Hantaran Cinta

As salam semua..

Bila terbaca entry berkenaan Hantaran Perkahwinan tadi tiba2 teringat pulak kenangan menyimpul cinta (hahaha.. ayat..) atau kenangan membuat hantaran.

Tak tau la datang dari mana tangan seni ni. Tapi seingat saya, saya pernah menolong ibu membuat bunga telur untuk makcik saya masa dia nak kawin dulu. Masa tu umur saya dalam sekolah rendah lagi rasanya.

Sejak tu mula minat dengan seni. SPM pun seni 1 okey.. hehehe.. Alhamdulillah, minat seni dan membuat gubahan ni menjimatkan saya untuk membuat persiapan perkahwinan. Bukan untuk saya je, malah adik beradik lain pun semua saya yang gubah dan hiaskan.

Pernah jugak la mendapat tempahan dari ahli keluarga dan rakan2 terdekat. Yang bestnya pernah sekali saya mendapat tempahan dari satu keluarga India untuk membuat tempahan gubahan hantaran perkahwinan mereka. Rasa teruja dan cabaran buat saya sebab sesuatu yang baru lah membuat gubahan hantaran untuk kaum lain. Saya pun tak ingat macam mana dia boleh pilih saya untuk membuat tempahan tu. Tapi syukur sangat, rezki Allah yang tak terduga.

Tapi sekarang terlalu sibuk untuk mengambil tempahan. Anak pun dah 3 dan semuanya consider baby lagi yang memerlukan perhatian. Tambahan lagi tugasan ditempat kerja baru ni sangat2 menyibukkan saya. Supermommy la katakan.. Kalau ambil jugak tempahan tak tau la apa jadi nanti dengan amanah dan harapan orang tu. Diri sendiri pun takde masa nak gubah dah.. hahaha..

Anyway, saya nak share dengan semua hasil kerjatangan saya yang terbaru saya buat. Lebih kurang dua bulan lepas. Masa tu belum mula kerja ditempat baru, jadi sempatlah lagi curi2 masa untuk menggubah hantaran kahwin sepupu Mr Love saya tu. Tapi, itu pun saya letak syarat tolong jaga anak2 syurga saya masa saya menggubah. Kalau tak, risau jugak anak2 kenit ni menolong saya menggubah juga.. Memang hasilnya kelaut lah nampaknya.. hahaha..

Gubahan ni saya buat untuk kedua-dua belah pihak lelaki dan perempuan. Pihak lelaki dari Tanjung Malim tak nak bawa hantaran jauh2.. Takut rosak. So, diorang cadangkan buat dari sini je. Cabaran juga buat untuk kedua-dua pihak ni tau. Kena lebih kreatif supaya tema dan gubahan tidak sama antara satu sama lain.

AMARAN KERAS: Untuk tontonan je tau, bukan untuk order ;p












Tadaaaa..!! Macam mana..?? Cantik tak hasil kerja tangan saya tu..?? Tak la cantik sangat pun. Syok sendiri je.. Tapi, boleh la kalau nak cari makan kan.. hahaha..

Ingat ye.. jangan order hantaran ni kat saya.

Kalau nak order supplement/vitamin Shaklee atau berminat menjadi ahli Shaklee boleh hubungi saya laju2, okey..
# 012-6509036
# pm/sms/wechat/w.app/telegram

21 comments:

  1. Perghh..kreatif juga ye. Pandai irene buat. Cantik2. Kalau huda mesti dah ke laut.hihi

    JommSihatDanCantik -> BACA POINT PENTING ESP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. tq sis.. boleh la cari makan..

      Delete
  2. Wow..ada bakat terpendam rupanya..hehe..boleh lah dijadikan hobi..nanti adik2 nak kawen pun senang jimat tang situ dah..hihi

    Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun rose.. bukan adik2 je, sepupu sepapat swmua dah merayu2 nak booking. Masa je takde..

      Delete
  3. Cantiknya...nanti boleh lah buat untuk ika kahwin ye...haa, bakul yang kosong tue boleh letak set shaklee...hik3

    KETAHUI CARA MENGATASI WAJAH WANITA NAMPAK TUA SEBELUM USIA

    ReplyDelete
  4. Wahh shida pun minat buat hantaran ni..insyAllah nanti nk juga tjuk bakat2 terpendam

    ReplyDelete
  5. Wah...cantik.sue pun gubahan hntrn tunang dan kahwin buat sendiri.tpi simple2 jelah.x sehebat irene.

    Kelebihan Set Bersalin Shaklee


    ReplyDelete
  6. Wahhh bestnyer irene.....cantik gubahan hantaran ni....kalau kita dekat rumah senang laa saya nak minta tolong irene buatkan untuk adik-adik yang nak naik pelamin nanti...untung kan ade kreatifiti macam ni..

    Keistimewaan Meal Shakes Untuk Siapa

    ReplyDelete
  7. Cantiknya... Boleh jadi sumber pendapatan sampingan ni. Amik upah gubah hantaran ...

    Betul Ke Set Shaklee Dapat Mencegah Asma Dari Menyerang?

    ReplyDelete
  8. Bestnyer kreatif cmni..masa kwin dulu buat sendiri gak hantran..tapi takde la cantik mana..:)


    Kulit Kering dan Menggelupas

    ReplyDelete
  9. Wow, kreatifnya. Teringat hantaran ketika kahwin dulu.
    Jom Dapatkan Hadiah Comel Ini

    ReplyDelete
  10. woww cantik yer hasil tangan irene, sangat kreatif....

    ReplyDelete
  11. Cantik la gubahan Irene... Kalo tolong kawan-kawan apa salahnya kan???

    Tingkatkan Kesihatan Jantung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. memang selalu buat amal ni.. tapi tu la, skrg xde masa.. sibuk mencantik dan menyihatkan badan dulu.. ;p

      Delete