Saturday, October 25, 2014

Lecithin - Vitamin Minda

As salam..

Kebanyakan orang yang beli Lecithin daripada saya tujuannya untuk mengurangkan berat badan.

Lecithin Shaklee yang berasaskan kacang soya adalah  “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’. Dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Ia mampu mengurangkan risiko obesiti dan penyakit kardiovaskular.

Tapi tahukah anda2 semua yang Lecithin Shaklee juga mampu menajamkan minda anda??

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan cethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain. 

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati adalah lecithin.


Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

So, sambil2 menurunkan berat badan tu dalam masa yang sama boleh menajamkan minda. WOW..!! Hebatkan Shaklee..

1 Vitamin pelbagai khasiat.

Lecithin Shaklee sangat2 sesuai untuk student. Lecithin Shaklee juga boleh diberi kepada kanak2 berusia 12 tahun ke atas mengikut sukatan yang sesuai.

Selamat, berkesan, jimat dan mampu milik.

******************************************************************


~JOM PILIH CARA HIDUP SIHAT~

ID: 911023

Saya adalah wakil Shaklee untuk penghantaran seluruh Malaysia. Untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut sila email saya di irenekass.fifi@gmail.com atau sms/w.app/wechat/telegram saya di 012-6509036.