Friday, July 4, 2014

Cara Membuat Pembelian Terus Dengan eSell Dari Blog

Assalamualaikum..

Untuk pengetahuan customer yang disayangi, kini anda semua boleh membuat belian terus (secara online) dari blog ini. Belian terus ke Shaklee. Bermula semalam Shaklee telah melancarkan feature baru iaitu eSelleSell ni dalam bahasa biasa yang kita dengar adalah shopping cart. Siapa yang memang sudah biasa shopping secara online memang familiar dengan shopping cart ni kan?
eSell membolehkan customer (yang bukan ahli Shaklee) untuk membeli secara online tanpa perlu melalui SID. Hanya klik-klik saja tak perlu nak SMS, call, email, PM dan sebagainya. Anda pun akan terus dapat notifikasi dari Shaklee, tanpa perlu nak bertanya-tanya kepada penjual (SID) lagi. Lebih mudah, pantas dan menjimatkan.

So bagaimana nak buat order secara online tu ye? Boleh ikut steps di bawah ni. Mudah saja, selepas beberapa minit anda dah boleh buat order :)

Mudah, selamat dan menjimatkan masa.


1) Pergi ke mana2 link eSell yang ada dalam blog ini 
 Contoh:

Order Vivix / Order Lecithin / Order Vita-E dan sebagainya..


2) Anda akan dipaparkan skrin untuk order seperti di bawah
3) Anda boleh menukar kuantiti produk yang ingin dibeli di skrin ini.
4) Isikan details. Penghantaran samada menggunakan GDEX atau CityLink.
5) Semak butiran order dan alamat penghantaran sebelum bayaran dibuat.


6) Isikan details payment. Payment menggunakan kad kredit atau debit sahaja.7) Tunggu sehingga bayaran berjaya dan anda akan dipaparkan skrin seperti di bawah. Seeloknya simpan resit pembelian ini untuk memudahkan tracking.See? Sangat mudah kan. So dah boleh la start order sekarang. Happy shopping! :)Untuk maklumat lanjut sila:
email: irenekass.fifi@gmail.com
sms/w.app/telegram: 012-6509036