Sunday, November 23, 2014

Santai dihujung minggu bersama keluarga di Shah Alam Extreme Park

As salam semua..

Salam sayang dihari minggu. Hari ni saya nak bersantai-santai je dengan you all semua.

Semalam kami sekeluarga bersama keluarga besar planning ke Shah Alam Extreme Park. Bukan nak extreme sangat pun. Anak-anak masing-masing masih kecil-kecil lagi. Tapi kami saja nak expose anak-anak dengan aktiviti lasak ni. Ye la.. kami ni kan berkerja. Anak-anak pun asyik memerap je kat rumah. So, hari minggu ni je la nak bukak mata dan minda mereka.

Shah Alam Extreme Park ni terletak di Seksyen 13, Shah Alam. Betul-betul bersebelahan dengan stadium Shah Alam. Kat sini ada pelbagai aktiviti lasak. Antaranya ialah skateboard park, climbing wall, bmx/dirt bike, paint ball dan boulders park. Kepada peminat aktiviti lasak boleh lah habiskan masa anda di sini.


Teruja betul anak-anak bila saya terangkan pada mereka tentang taman ni. Walaupun tak sesuai untuk umur mereka, tapi kami nak expose mereka tentang aktiviti sihat begini supaya mereka dapat belajar sesuatu yang baru.





Tapi semalam nasib tak berapa menyebelahi kami. Setibanya di sana, hujan lebat pulak. Sedikit berduka cita la anak-anak kami ni. Alhamdulillah dalam extreme park tu ada beberapa restoran makanan segera. So, kami pun melepak kat situ je la sekeluarga. Memandangkan abang ipar saya ada voucher Burger King yang agak banyak. Apa lagi, makan free la kami kat situ.

Anak-anak memang frust sebab tak dapat meninjau sekitar extreme park tu. Tapi bila dah berjumpa dengan saudara-saudara diorang, dah lupa terus dengan extreme park tu.

Memang bahagia bila dapat meluangkan masa bersama keluarga. Terutama dengan keluarga besar kami. Masa-masa beginilah kami dapat mengeratkan silaturrahim antara kami selepas berpenat lelah bekerja dihari biasa. Semoga aktiviti dihari minggu begini dapat diteruskan sekurang-kurangnya sebulan sekali supaya ikatan kekeluargaan tu lebih erat, insyaAllah..

Kat bawah ni gambar kami bersama keluarga.. Salam hari minggu semua..








13 comments:

  1. Lau pegi reramai cmni ok gak..leh la nak2 yang besar tolong jaga yang kecik..huhu..

    Resepi Kek Pecan

    ReplyDelete
  2. Memang seronok bila dapat santai bersama keluarga. Bukan sahaja anak-anak happy, mereka pun dapat meneroka apa yang ada di sekeliling :-)
    Baca Tentang Set Berpantang Terbaik

    ReplyDelete
  3. Wah.. Extreme park.. Bestnya.. Sy dah la Suka Aktiviti mcm tu.. Hehe..
    TIPS KEKAL CERGAS MACAM ZAMAN MUDA REMAJA

    ReplyDelete
  4. Sy suka tapi xde geng yg bole join sekali..sy tggu district 21 kat 101 city mall je.kat sana ada games best sis

    ReplyDelete
  5. Seronokkan kalau dapat berkepit sentiasa dengan keluarga. Rasa recharge semula semangat kita :)

    ReplyDelete
  6. seronoknya..dah lama tak buat games macamni..hehe. last masa sebelum kawen dulu je

    Hilangkan Mual, Perut Sebu Dengan Peppermint Ginger Plus

    ReplyDelete
  7. seronok nya...bagi mereka yang suka pada sukan lasak macam ni memang lah seronok kan.

    kawal kolestrol secara semulajadi

    ReplyDelete
  8. Seronoknya boleh release tension yang tahap jingga nie.hahaa....

    JommSihatDanCantik -> BAHANA UBAT DIET

    ReplyDelete
  9. pasti seronok dapat spend time masa bersama keluarga macam ni

    Krim ajaib pilihanku kini

    ReplyDelete