Wednesday, November 5, 2014

Omega Guard Shaklee untuk Ibu Hamil & Menyusu

As salam semua..

Bulan ni promo Omega Guard Shaklee.

1. BELI 6 PERCUMA 1

2. BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Best kan.. Shaklee sentiasa beri yang terbaik untuk penggunanya. Supplement hebat, harga jimat.. Jangan lepaskan peluang ni ok.. Seperti yang saya janjikan dalam entry yang lalu, saya akan terangkan satu persatu tentang keistimewaan dan fungsi Omega Guard Shaklee ni.



Omega Guard Shaklee bagus untuk Ibu Hamil & Menyusu..

Kenapa ye..?


BAGI JANIN/BAYI

1. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.

2. Membantu perkembangan memori janin.

3. DHA yang terkandung dalam Omega Guard merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina janin.


BAGI IBU

1. Membantu mengawal tahap kolesterol dalam badan ibu.

2. Membantu ibu mengawal berat badan berlebihan secara semulajadi.

3. Memperbaiki sistem imun tubuh supaya ibu tidak mudah diserang demam, dijangkiti penyakit dan selsema.


Kajian telah menunjukkan bahawa ibu yang mengamalkan makan 1000mg omega3 semasa mengandung dan menyusukan bayi, perkembangan minda anak lebih pantas berbanding dengan ibu yang makan 100mg omega3 je sehari.

EPA dan DHA dalam diet ibu hamil juga boleh memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi. Pengambilan tinggi omega3 semasa kehamilan boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.

Asid lemak omega3 memberikan banyak kebaikan kepada kehamilan. Ianya dapat mengelakkan pre-term labor and delivery, mengurangkan risiko pre-eklampsia, dan dapat membantu meningkatkan berat badan (secara ideal). 

Ibu hamil yang mendapat kurang khasiat omega3 berisiko untuk mengidap kemurungan selepas bersalin. Hal ini boleh menyebabkan kecelaruan emosi si ibu menjadi lebih teruk selepas bersalin.



Banyak kebaikannya kan..?? So, jom pilih yang terbaik untuk diri dan bayi anda. Dan yang penting, jom bebas ubat/dadah.

#shaklee_effect
#drugs_free

*********************************************************************


~JOM PILIH CARA HIDUP SIHAT~

ID: 911023

Saya adalah wakil Shaklee untuk penghantaran seluruh Malaysia. Untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut sila email saya di irenekass.fifi@gmail.com atau sms/w.app/wechat/telegram saya di 012-6509036.

10 comments:

  1. Memang tengah tunggu promosi ni... Beli 2 pun dapat less kan... Bestnyer...

    Cara Merawat Kencing Manis Dengan Berkesan

    ReplyDelete
  2. Omega harus ada di setiap rumah

    Peminatvitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Omega guard disukai ramai....jangan lewatkan harga promosi omega guard bulan ini. Memang berbaloi baloi kalaubanda ambil.

    ReplyDelete
  4. Ada perkmbngan yg bagus kat anak no 3 menampkkn perkembngan yg bagus..


    ninyfariza82.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. macam mana sekalipun kena juga order omega bulan ni...

    ReplyDelete
  6. ibu hamil harus amalkan omega sejak awal kehamilan lagi :)
    http://cahayaummurizqi.blogspot.com/2014/11/omega-boleh-buat-ibu-hamil-cergas-buat.html

    ReplyDelete
  7. semua peringkat umur boleh ambil omega

    ReplyDelete