Thursday, June 19, 2014

B-COMPLEX - 8 vitamin dengan Asid Folik

Badan kita memerlukan vitamin B yang mencukupi bagi membantu proses penghadaman, iaitu pertukaran makanan kepada tenaga serta memastikan kesihatan saraf sekaligus meredakan tekanan dan sakit kepala. Sebab itu, dalam program kesihatan Shaklee, B Complex merupakan salah satu supplement asas yang wajib diambil untuk kebaikan dan kesihatan badan secara menyeluruh.
Lengkap dan Seimbang


B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap. Ia mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.

B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik - membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.

Asid folik dan B12 - membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.
Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui system pencernaan. Oleh itu adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B Complex setiap hari.PERBEZAAN B-COMPLEX SHAKLEE DAN BRAND LAIN

Hal ini terbukti apabila Para saintis telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran adalah bersifat  sintetik.
KEBAIKAN DAN MANFAAT

  • Dapat menukar makanan kepada tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak,karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

  • Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepada, tekanan dan mengurangan kemurungan serta insomnia.

  • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala dan kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata dan mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan,perkasaan memori dan daya pemerhatian/daya fokus.

  • Dapat mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan anti bodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendakan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.

  • Meredakan senggugut - Baik untuk masalah senggugut (PMS) meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

  • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut, mencegah jangkitan lidah serta nafas berbau.

  • Detoksifikasi - meredakan alahan.

Untuk membuat belian terus, sila klik di sini:-


Order B-Complex


Selamat.. Mudah.. Jimat masa..

Segalanya dihujung jari anda.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
ID: 911023

Untuk pembelian/maklumat lanjut sila:
email: irenekass.fifi@gmail.com
pm/sms/w.app/telegram: 012-6509036